Peti nevet...

Peti nevet...

Peti nevet… (Donald J. Trump)

2016. november 09. - Peti nevet

az Egyesült Államok választási rendszerén.
A tegnapi, nyugodtan mondhatjuk, bár nem szeretem ezt a szót használni, történelmi választás után egy Karácsony Gergely zuglói polgármesterhez mérhető párttámogatottságú vezető kerül a világ elsőszámú gazdasági, katonai, politikai, blablabla-blablabla, stb. hatalmának elnöki székébe. Ha Hillary Clinton húzta volna be a győzelmet, könnyebben jönne persze a történelmi jelző a mindenki által jól ismert gender felállás miatt. Azonban sikerült egy teljesen establishmenten kívüli, apolitikus nímandot megválasztani az istenadta amerikai népnek.
Valljuk be őszintén, kemény verseny volt, ha a jelöltek kvalitásait nézzük. Mert ki az a szerencsétlen, aki a Clinton névvel veszít? Senki, ugye ez természetes. No, Hillary-nak sikerült. Méghozzá Trump ellenében. OMFG
Orbán Viktor jó lóra tett.

A bejegyzés trackback címe:

https://petinevet.blog.hu/api/trackback/id/tr1311944473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Untermensch4 2016.11.09. 09:32:58

"Orbán Viktor jó lóra tett." Ezt szerintem anno mondták Gömbös Gyulára is... egy darabig...

Leylandi 2016.11.09. 18:43:50

Ostoba, aki azt hiszi, hogy ez a választásosdi két ember harca, akik olyanok, mint Kató néni meg Józsi bácsi a szomszédból.
Először is, itt két pénzügyi hatalom csapott össze (mint mindegyik nemdiktatórikus országban). Trump (és Clinton) csak báb a zsinór végén, nem ő mozgatja a szálakat. A hiéna-libertárius, buborékfújó spekulációból és külföldi háborúskodásból élő Wall Street harca ez a régi, klasszikus iparos-bankár nagytőkével. Hogyan is hihetné bárki, hogy egy nálunk (több)százszor (minden téren) nagyobb, világuralmi helyzetben lévő országban csakúgy jön valaki a semmiből, és övé minden hatalom meg az atomfegyver nyomógombja? Emberek?! Hát itt nem a játszótér újrafestését kell eldönteni, mégha sok ember agykapacitással nem is képes befogni ennél nagyobb problémát!!!
Másrészt: nem dőlt el semmi. Azt csak a nyugat-európai (és főleg a magyarországi) lakájmédia sulykolja, hogy a választás meghatározza az USA egész jövőjét, valójában a legtöbb dolog a szenátusban és a helyi állami törvényhozásokban dől el!
Iszonyatosan félre van az európai ember a hitvány fizetett média által vezetve:-(

Kelly és a szexi dög 2016.11.09. 19:00:26

a demokraták már 8 évvel ezelőtt is tudták, hogy szopnának Clintonnéval - ezért jöhetett a Barack, ehhez képest azóta se tudtak egy normális alternatívát kinevelni...

exterminador 2016.11.09. 19:18:20

@Kelly és a szexi dög: ott volt Bernie Sanders... Most bánhatják, hogy kigolyózták. Simán verte volna Trumpot, nagyon szimpatikus programja volt.

Leylandi 2016.11.10. 10:12:24

@exterminador: Bernie, ahogy bebizonyosodott, nem volt a megkívánt mértékben lojális a mögöttes hatalomhoz (lehet, volt egyszer egy önálló gondolata is, ki tudja). Mennie kellett. Az más kérdés, hogy így meg az egész hatalmat elvesztették, dehát járt már így sok más önhitt, a tényeknek és beosztottaknak nem hívő felfuvalkodott döntéshozó is, nem ez lesz az első a világtörténelemben. Demokratáék ráfaragtak, mert félelemben tartották az elemzőiket, azok nem merték a valós adatokat benyújtani, ez tipikus jelenség nemcsak a politikában, de a vállalatoknál is, ha a nagyképű vezetőkkel elszalad a ló.

exterminador 2016.11.10. 11:44:45

@Leylandi: igen. Ezért remélem, hogy tanulnak belőle, és 4 év múlva előállnak egy Bernie-stílusú embert (maga Bernie addigra már alighanem nem fogja vállalni, sajnos).
süti beállítások módosítása